Aluminium Prijs

De real time (oud) aluminiumprijs en koers in Euro en Dollar

Oud Aluminium Prijs

3.0733333333333 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 (75 Stemmen)

Aluminium ScrapOok de oud aluminiumprijs is afhankelijk van de huidige economie, locatie en vraag en aanbod. Oud ijzer en metaal handelaars nemen graag oud aluminium aan. De prijs die u voor een kilo aluminium krijgt is per dag verschillend. Niet alleen bovenstaande factoren bepalen de schrootprijs, maar ook het soort aluminium.

Op deze website bieden we u de actuele dagprijs per kilo oud aluminium. De prijs is een gemiddelde van een aantal grotere oud ijzer en metaal handelaars. De prijs wordt dagelijks aangepast zodat u altijd verzekerd bent van de meest recente oud aluminiumprijs.

Wist je dat: Om aluminium te maken uit schroot of scrap er maar vijf procent energie nodig is in vergelijking met de productie van aluminium uit de primaire grondstof Bauxiet of Aluinaarde? En dat er in Nederland maar liefst 77% van al het verhandelde aluminium van gerecycled aluminium komt? En dat dit aantal nog steeds stijgende is. 

 

Oud (schroot) Aluminium Prijs

  Eenheid Valuta  Prijs Datum
line-chart-4
Kilo (kg)

Euro

€ kg

25-09-2023

 

Voorheen werd de prijs van oud aluminium door ons opgesplits in:

Geslagen aluminium

Drankblikjes, aluminium velgen, aluminium tanks, silo's, dakbedekking, raamframes en keukengerei.

Aluminium velgen

Gegoten aluminium velgen,vergroomde chroom aluminium velgen. Sportvelgen of lichtmetalen velgen zijn veelal ook van aluminium gemaakt. Wanneer aluminium velgen onverkoopbaar of totaal afgeschreven zijn en niet meer gereviseerd kunnen worden zijn ze rijp voor de sloop. Gooi ze dus niet zomaar weg.

Aluminium offset platen

Dit zijn platen die gebruikt worden bij het afdrukken van grote oplages. Denk hierbij aan tijdschriften, dagbladen en kranten. Offset platen worden op een speciale manier bewerkt waarna met inkt afbeeldingen en/of tekst op papier gedrukt kunnen worden. Het offsetprincipe worden veelal gebruikt door grote drukkerijen.

Aluminium profielen

Deurdorpels, frames, aluminium veranda's, hekwerken, venster profielen, kokers en u-profielen. Aluminium profien worden voor veel verschillende doeleinden gebruikt. Voornamelijk bij de  bouw of verbouwing van huizen, kantoor en fabrieken. Aluminium profielen worden ook veel gebruikt voor kozijnen, dorpels, ophangingen en bij isolatiedoeleinden.

 

Oud aluminium wordt op de markt als volgt geclassificeerd (zuiverheid van laag naar hoog):

Aluminium talc (blikjes en verpakkingen)
Aluminium talk (aluminium radiatoren)
Aluminium tutu (oud aluminium gesorteerd volgens soort)
Aluminium troma (autoindustrie/velgen)
Aluminium trump (auto industrie)
Aluminium twist (vliegtuig industrie)

 

Opzoek naar een schroothandel bij jou in de buurt? Bekijk alle schroothandelaars van Nederland!

Aan de bovenstaande prijzen kunnen geen rechten worden ontleend.

Deze website maakt gebruik van cookies bekijk ons cookiebeleid